• менструални грчеви

Менструални грчеви: Што треба да знаеме и како да се справиме?

Менструалните грчеви (дисменореа) се болки во долниот дел на стомакот. Многу жени имаат менструални грчеви непосредно пред или за време на менструалниот циклус. Кај некои жени грчевите се појавуваат во поблага форма, кај други пак, тие може да бидат толку силни што пречат во секојдневните активности во траење од неколку дена секој месец. Како симптоми …

Менструални грчеви: Што треба да знаеме и како да се справиме? Read More »