• малолетници

Истражување: Фејсбук и Инстаграм собираат податоци од малолетници

Фејсбук и Инстаграм собираат податоци од тинејџери помлади од 18 години со користење на софтвер кој ја следи активноста на корисниците на веб-прелистување, се вели во едно истражување, пренесува Гардијан. Матичната компанија на платформите во јули објави дека ќе им дозволи на огласувачите да таргетираат млади корисници само врз основа на три категории – возраст, …

Истражување: Фејсбук и Инстаграм собираат податоци од малолетници Read More »