• мадрид

Што договорија лидерите на НАТО во Мадрид

На првиот ден од нивниот самит во Мадрид, лидерите на НАТО донесоа далекусежни одлуки за фундаментален ремонт и зајакнување на силите за одвраќање, зголемени одбранбени и заеднички буџетски инвестиции, поголема долгорочна помош за Украина и ги поканија Шведска и Финска да се приклучат во Алијансата. Лидерите на 30-те земји-членки усвоија нов Стратешки концепт за следните …

Што договорија лидерите на НАТО во Мадрид Read More »