Tag : културно наследство

Културен печат

Ден на музеите: Етнолошки филмови ќе бидат споделени преку социјалните медиуми

Тони Димков
Музејот на Република Северна Македонија со пригодни содржини, кои ќе бидат споделени на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм и Јутјуб, ќе го одбележи Меѓународниот ден на...
Вести Култура

Три документарни филмови од Музеј на РСМ за одбележување на Меѓународниот ден на музеите

Слободен печат
Од денес, на Јутјуб каналот на Музеј на Република Северна Македонија, по повод меѓународното обележување на денот на музеите во светот, ќе бидат објавени три...
Вести Македонија

Презентиран Нацрт-планот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион

Слободен печат
Пред граѓаните на Охрид денеска беа презентирани деталите содржани во Нацрт-планот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион и Стратегиската оцена на...
Вести Македонија

Исмаили предлага Аквадуктот да се стави под заштита на Управата за заштита на културното наследство

Слободен печат
Министерот за култура Хусни Исмаили на вчерашната владина седница предложил заклучоци и информации во врска со скопскиот Аквадукт, односно побарал да се стави под заштита...
Вести Култура

Предавање „Културното наследство – спој меѓу народите“

Слободен печат
Во Центарот за култура – Битола, вечер од 19 часот предавање на тема „Културното наследство – спој меѓу народите“ ќе одржи Дејан Ристиќ од Србија....