• кривичен законик

Транспаренси интернешнл: Собранието го поткопа судството со нетранспарента измена на Кривичниот законик

Македонија напредна за два индексни поени и девет позиции на најновата листа на Транспаренси интернешнл, која што го оценува напредокот на земјата во борбата против корупцијата. Според Индексот на перцепција на корупција за 2023 година, Македонија се наоѓа на 76 место со 42 индексни поени, споредно со 2022 година кога беше на 85 место со …

Транспаренси интернешнл: Собранието го поткопа судството со нетранспарента измена на Кривичниот законик Read More »