• крешник бектеши

Крешник Бектеши: Владата ја замрзнува маржата на трговците на 10% за огревното дрво и пелети

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе Одлука за определување највисоката трговска маржа како посебен услов во трговијата за: огревно дрво од даб; огревно дрво од бука и пелети за огрев. Согласно Одлуката највисоката трговска маржа за овие производи за сите трговци се утврдува во висина најмногу до 10%, објави министерот …

Крешник Бектеши: Владата ја замрзнува маржата на трговците на 10% за огревното дрво и пелети Read More »