• кредити

Бугарските власти почнаа масовни проверки на брзите кредити

Комисијата за заштита на потрошувачите започнува со републички контроли на фирмите за брзи кредити, соопшти в.д. министерот за економија, Никола Стојанов. Небанкарските финансиски институции ќе се проверуваат дали со неправедна и незаконска пракса ги нарушуваат правата на потрошувачите од склучените договори за заем. Комисијата веќе извршила прелиминарен преглед на договорите и сметководствените документи на компаниите …

Бугарските власти почнаа масовни проверки на брзите кредити Read More »