• кире наумов

ВИДЕО | Наумов: Владата со нови 10 милиони евра евтини кредити за микро и малите фирми

Помина една година во која што сите имавме предизвици. Среќен сум што Развојната банка учествуваше во сите пакети. Го воспоставивме системот за бескаматни кредити. Првата Ковид линија беше 5 милиони, втората 8 милиони и со сегашната „ковид“ линија кредит 41,5 милиони евра кои се пласирани преку 4.069 кредитни барања, при што се покриени 36.800 вработени. …

ВИДЕО | Наумов: Владата со нови 10 милиони евра евтини кредити за микро и малите фирми Read More »