• кенија

Проект: За првпат 13 слонови од заробеништво ќе бидат вратени во дивините на Африка

Во проект што се спроведува по прв пат, еколози ќе ослободат цело стадо слонови од „Британска зоолошка градина“ во дивината на Кенијa. 13 слонови кои живеат во паркот за диви животни „Хаулетс“ во Кент, јужна Англија, ќе патуваат дистанца подолга од 7 000 километри до Кенија, според соопштението за весниците од хуманитарната организација за заштита …

Проект: За првпат 13 слонови од заробеништво ќе бидат вратени во дивините на Африка Read More »