• јане сандански

Само 30 луѓе на ден можат да проверат ЦРП и Д-димери во лабораторијата во „Јане Сандански“

Вратете се утре или задутре, апаратот не работи. Примаме само 30 пациенти дневно, им одговориле на пациенти пред лабораторијата во поликлиниката „Јане Сандански“ во Скопје. Иако имале упат за тестирање т.н. де-димери, ЦРП кои се важни за ковид позитивни, тие морале да платат за тоа во приватна лабораторија. На шалтерот пишувало дека апаратот за биохемиски …

Само 30 луѓе на ден можат да проверат ЦРП и Д-димери во лабораторијата во „Јане Сандански“ Read More »