• хаити

ФОТО: Погребан убиениот претседател на Хаити, сопругата извикуваше „Правда, правда“ над ковчегот

Телото на убиениот претседател на Хаити, Жовенел Моиз, беше вратено во неговиот роден град на приватна погребна церемонија со засилено обезбедување по насилните протести и стравувањата од политичка нестабилност во таа карипска земја. Сопругата на Моис, Мартин Моис пристигна извикувајќи „правда, правда“ и се упати директно кон ковчегот каде лежеше нејзиниот сопруг. Бидејќи е со …

ФОТО: Погребан убиениот претседател на Хаити, сопругата извикуваше „Правда, правда“ над ковчегот Read More »