18 C
Скопје

Tag : ѓуро козар

Колумни СП Неделник

Додик миротворецот

Ѓуро Козар/Ослобоѓење
Веднаш штом започна приказната за опцијата за мирна разделба во Босна и Херцеговина, особено по констатацијата дека разделбата нема да биде можна без војна, претседателот...
Ви Препорачуваме Колумни СП Неделник

Рускиот проблем: НАТО

Ѓуро Козар/Ослобоѓење
Во изјавата на 18 март, Руската амбасада во Сараево експлицитно се спротивстави на приемот на Босна и Херцеговина во НАТО. Тоа не беше изненадувачки, а...