Tag : ѓокица лукаревски

Вести Култура Слајдер

Наградата за животно дело „Анче Џамбазова“ му припадна на Ѓокица Лукаревски

Слободен печат
Ѓокица Лукаревски, доајенот на македонското глумиште, препознатлив актер од голем број претстави, ТВ-драми, ТВ-емисии, радиоемисијата „Хихирику“ како и од филмови, е годинашен добитник на наградата...