гинекологија Archives - Слободен печат

Tag : гинекологија

Вести Ви Препорачуваме Скопје

Дупла среќа- првите родени бебиња во 2020 се близначиња

На Универзитетската клиника за Гинекологија и акушерство, ведна по полноќ се родија близначиња. – Првото е женско, родено во 00:01, а второто е машко и...
Вести Македонија

Во државата годишно предвреме се раѓаат 600 бебиња

Слободен печат
Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

700 предвремено родени бебиња годишно се борат за живот на Гинекологија

Мими Шушлеска Петкова
На Клиниката за гинекологија и акушерство годишно се раѓаат околу 5.000 бебиња, од кои околу 700 се предвреме родени. Предвреме родени се сметаат сите бебиња...
Вести Македонија

Беља: Фактите зборуваат спротивно од фрустирачките изјави на премиерот Заев

Слободен печат
Работитет стануваат се поинтересни. Инволвирањето на премиерот Заев јасно покажува колку се длабоки корените на криминалот, одговори на Фејсбук разрешениот економски директор на Гинекологија Ваљон...
Вести Македонија

ЕКОНОМСКИОТ ДИРЕКТОР НА ГИНЕКОЛОГИЈА обвинува дека директорката Јовановска фаворизирала компанија која врши лабораторски тестови

Слободен печат
Економскиот директор на Клиниката за гинекологија и акушерство, Валон Беља објави документи против директорката на Клиниката, Викторија Јовановска. -Министерот за здравство и други службеници пред...