• геј

„Загреб прајд“: Риека станува сè понесигурна за ЛГБТ лицата

Здружението „Загреб прајд“, кое ги промовира правата на ЛГБТ луѓето, предупреди дека во јуни се случиле два сериозни физички напади врз геј млади момчиња на различни места во Риека, истакнувајќи дека и двете злосторства биле мотивирани од хомофобијата која е во подем во Риека и во земјата. Во соопштението на здружението се вели дека и …

„Загреб прајд“: Риека станува сè понесигурна за ЛГБТ лицата Read More »