• гас

Цените на гасот во Европа ќе се нормализираат дури во 2025 година

Цените на природниот гас во Европа треба да се нормализираат дури во 2025 година со употреба на течен природен гас (ЛНГ) и зајакнување на заедничката инфраструктура. Според извештајот на агенцијата „Фич“ насловен „Најлошата гасна криза во Европа заврши“, обезбедувањето на течен природен гас и зајакнувањето на инфраструктурата се издвојуваат како клучни фактори за долгорочното снабдување …

Цените на гасот во Европа ќе се нормализираат дури во 2025 година Read More »