• функционери

Бројни функционери од централна Америка на листата на корумпирани

Американскиот Стејт департмент додаде десетици сегашни и поранешни функционери, пратеници, судии и бизнисмени од Централна Америка на списокот на луѓе кои американската влада ги смета за „корумпирани и недемократски”. Списокот вклучува поединци од Ел Салвадор, Хондурас, Гватемала и Никарагва, а меѓу 60 други лица се вклучени Хозе Ернесто Санабрија, секретарот за односи со медиумите на …

Бројни функционери од централна Америка на листата на корумпирани Read More »