• фрактура

Во зимската сезона на голомразица скршениците се честа појава: Скршеници, зошто и кога настануваат?

Во текот на животниот век, во детството или подоцна, како резултат на невнимание, пад или удар може да се здобиете со скршеница на коските или позната уште како фрактура и тоа на различни делови од вашето тело: рака, нога, колк, рамо и слично. Фрактурите на коските се целосни или делумни скршеници на коските, кои се …

Во зимската сезона на голомразица скршениците се честа појава: Скршеници, зошто и кога настануваат? Read More »