• Феникс

„Феникс“ ја објави збирката раскази „Зимски сладолед“ од Васил Тоциновски

Новата книга кратки раскази „Зимски сладолед“ од Васил Тоциновски, објавена од „Феникс“, на најдобар начин покажува и докажува оти литературата се вреднува единствено според естетските вредности. Таа и таквата постапка авторот ја потврди и во својата претходна книга „Грлици“, објавена во 2016 година и закитена со наградата „Крсте Чачански“ на Здружението за литература, култура и …

„Феникс“ ја објави збирката раскази „Зимски сладолед“ од Васил Тоциновски Read More »