• Европол

Европол: Екстремистите се обидоа да шират омраза за време на пандемијата

Во најновиот извештај на Европол за тероризмот во Европска Унија се наведува дека екстремистите минатата година се обиделе да ја искористат глобалната пандемија со Ковид-19 за да „шират пропаганда на омраза и недоверба во јавните институции”. Европол истакнува дека пандемијата со Ковид-19 и економската криза придонеле за поларизација на општеството што предизвика „поголемо прифаќање на …

Европол: Екстремистите се обидоа да шират омраза за време на пандемијата Read More »