• енергетска криза

Повеќе од половината граѓани сметаат дека Македонија не се справува со енергетската криза

На речиси половина од македонските граѓани, односно 49,1 отсто, месечниот буџет со кој располагаат не им е доволен за да им ги покрие основните месечни потреби за живот, покажува најновата анкета на Детектор, емитувана на телевизија Сител. Според неа, над 80% од анкетираните велат дека трошоците на нивното семејство лани биле зголемени. 54,4% велат дека …

Повеќе од половината граѓани сметаат дека Македонија не се справува со енергетската криза Read More »