• економски раст

Ангеловска-Бежоска за ХТВ: Инфлацијата ќе забрза

Македонската економија нема да остане имуна и секако ќе ги почувствува последиците од руско-украинската криза. Очекуваме забавување на економскиот раст, како и забрзување на инфлацијата, посочи во изјава за ХТВ, гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, која учествува на Десетиот регионален состанок на гувернерите на централни банки, кој се одржува во Ровињ, Хрватска. На овогодишниот …

Ангеловска-Бежоска за ХТВ: Инфлацијата ќе забрза Read More »