20 C
Скопје

Tag : Драган Секуловски

Вести Македонија Слајдер

ВИДЕО | Секуловски: Културата не неказнивост опстојува, потребна е посилна посветеност

Слободен печат
Во последниот извештај на Репортери без граници за сите земји во светот, Северна Македонија бележи подобрување од две места во глобалниот индекс, но се соочува...
Вести Македонија Слајдер

ВИДЕО | Секуловски од ЗНМ: Неделава ќе организираме дебата помеѓу менаџментот на МРТВ и претставници на медиумските организации

Слободен печат
МРТВ е јавно претпријатие со формална независност што има свој сопствен буџет и свој управувачки орган. Во последните три години има потрошено над 50 милиони...
Вести Македонија Слајдер

ВИДЕО | Секуловски од ЗНМ: Работата на новинарите и снимателите не смее да се попречува

Слободен печат
Во текот на викендот имавме пријави во ЗНМ и во ССНМ дека во кругот на ГОБ 8 Септември во Скопје медиумите биле спречени во известувањето....
Вести Македонија

Секуловски: Додека има партии кои договараат на маса како треба да изгледа МРТ, ќе имаме ситуација каде визијата ќе биде тешко да се исполни

Слободен печат
Анализата на Метаморфозис, која покажува дека во Јавниот сервис има 755 вработени, а потребни се 1224, од кои новинари се 205 од потребни се 407,...
Вести Македонија Слајдер

ЗНМ за коронавирусот: Потребно е сопствениците на медиуми да обезбедат услови нашите колеги да бидат побезбедни

Слободен печат
ЗНМ имаше реакција / соопштение до сопствениците на медиумите каде се повикуваат да обезбедат нормални услови за работа на новинарите и новинарските екипи. – Тоа...