• домашен

Домашниот тероризам е најголема закана за САД

За прв пат по повеќе од 20 години, американската стратегија за борба против тероризмот е насочена кон домашен наместо исламски тероризам, што е поврзано со настаните од јануари, кога приврзаниците на Доналд Трамп упаднаа во Конгресот. Белата куќа обзнани дека домашниот тероризам како најголема закана за американската безбедност. Владата предупредува на екстремно десничарски организации, а …

Домашниот тероризам е најголема закана за САД Read More »