16 C
Скопје

Tag : ДЛУМ

Културен печат

Изложба „Цртеж – Експериментален цртеж“ 2021 на ДЛУМ: Награда за делото „Композиција 12“ на Росица Лазеска

Тони Димков
Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) под покровителство на Министерството за култура, на 20 април, ја отвори изложбата „Цртеж – Експериментален цртеж“ во Уметничкиот...
Културен печат

Изложба на ДЛУМ: „Современа скулптура“ во уметничкиот центар „Арт хаб“

Тони Димков
Друштвото на ликовни уметници на Македонија, под покровителство на Министерството за култура, ја постави изложбата „Современа скулптура“ во уметничкиот центар „Арт хаб“ во ГТЦ во...
Културен печат

Ликовна изложба: „Светлината блеснува“ од Горан Јованов во Кавадарци

Тони Димков
Триесет слики масло на платно во различни димензии насловени „Светлината блеснува“ се дел од најновата изложбена поставка на ликовниот уметник Горан Јованов, кој живее и...
Културен печат

Изложба „Мал формат“ 2020: Големиот предизвик на малиот квадрат

Тони Димков
Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ), под покровителство на Град Скопје и Министерството за култура, на 22 декември во Културно-информативниот центар во Скопје ја...
Културен печат

Годишна изложба: Наградени автори на ДЛУМ

Тони Димков
Друштвото на ликовните уметници на Македонија (ДЛУМ) во објектот Мала станица при Националната галерија ја одржа својата Годишна изложба, на која учествуваа 57 автори, членови...
Културен печат

Излезе „Културен печат“ број 54 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков
КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 54, во печатеното издание на „Слободен печат“ (31.10-01.11.2020), содржи две интервјуа, го отвораме со наградените автори на ДЛУМ, а меѓу содржините има:...
Културен печат

Ликовна уметност: Со изложба на ДЛУМ заврши „Скопско лето“

Тони Димков
Дирекцијата за култура и уметност на Скопје во текот на изминатите 30-ина дена вложи максимални напори и во отежнати и специфични услови, во време на...
Културен печат

Излезе „Културен печат“ број 43 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков
КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 43, во печатеното издание на „Слободен печат“ (8.8.2020), го отвораме со пет фотографии од дела претставени на изложбата „Цртеж – Експериментален цртеж“...
Културен печат

ДЛУМ: Нови импулси во македонската скулптура

Тони Димков
Селекторка на изложбата „Современа скулптура“ на ДЛУМ е историчарката на уметност Марика Бочварова Плавевска, која во поставката ги вклучила сите приложени дела затоа што сметала...
Културен печат

Излезе „Културен печат“ број 41 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков
КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 41, во печатеното издание на „Слободен печат“ (25-26.7.2020), го отвораме со неколку дела од изложбата „Современа скулптура“ на ДЛУМ во „Арт хаб“,...