• дебата

Дебатата „Книжевната сцена во современиот културен контекст“ ќе понуди креативен дијалог за промислување на културните текови

Во Културно-информативниот центар (КИЦ) во Скопје на 6 декември (среда), со почеток во 12 часот, ќе се одржи дебата со тематски наслов „Книжевната сцена во современиот културен контекст“. Модераторка на дебатата ќе биде новинарката и културна истражувачка Ана Јовковска, а учесници ќе бидат писателот Петар Андоновски, писателот и книжевен преведувач Живко Грозданоски, писателката, уредничка во …

Дебатата „Книжевната сцена во современиот културен контекст“ ќе понуди креативен дијалог за промислување на културните текови Read More »