Tag : данела арсовска

Колумни

Кој се плаши од средната класа?

Данела Арсовска
Податоците покажуваат дека во Македонија 455.000 граѓани, односно околу 22 отсто од населението, живее во сиромаштија, што нė рангира меѓу првите во Европа. Истовремено, најбогатите 1...
Ви Препорачуваме Жена Магазин

ИНТЕРВЈУ Данела Арсовска: Имаме голема мотивација за уште поактивна поддршка на жените

Ј.К.Д
Најголемата независна деловна организација кај нас и водечка деловна мрежа, Сојузот на стопански комори на Македонија, за претседател има жена, Данела Арсовска, која е наша...
Колумни

Поддршка на иновативно претприемништво наместо реиндустријализација

Данела Арсовска
Политичките партии постигнаа договор за парламентарни избори среде пандемија. Штета е што не постигнаа и консензус да поддржат економски мерки за спас, кои ќе помогнат...
Ви Препорачуваме Колумни

Мерки за економски спас

Данела Арсовска
Шокот за глобалната економија од ковид-19 e побрз и посериозен од оној предизвикан од глобалната финансиска криза во 2008 година. За разлика од тогаш, негативниот...
Колумни

Кризен менаџмент на македонски начин

Данела Арсовска
Секој одговорен лидер мора да има разработено сценарио за кризна состојба дури и во ситуациите кога таа не е ниту на повидок. Додека се работи...
Вести Економија

Арсовска: Со СЗО спроведуваме истражување за минимизирање на последиците по здравјето и економијата

Слободен печат
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска, денеска информираше дека во соработка со генералниот секретар на Интернационалната стопанска комора, Џон Дентон, заеднички...
Колумни

Корона-eкономија: Адаптирај се да преживееш!

Данела Арсовска
Економијата се соочува со предизвици од неочекуваните влијанија на здравствената пандемија прогласена поради коронавирусот. Со одлуките за лимитирано работење со цел спречување на ширење на...
Колумни

Во очекување на подобра 2021

Данела Арсовска
Деновиве најчесто прашање во јавноста е како и кога ќе се заздрави од ковид-19 кризата. Прашањето е легитимно, не само поради тоа што ги гледаме...
Ви Препорачуваме Колумни

Политичко обединување во време на корона

Данела Арсовска
Да се зачува здравјето на граѓаните, нивните работни места и да се обезбеди максимална поддршка на реалната економија за да не се дозволи ниту една...
Вести Економија Слајдер

Арсовска: Институциите да реагираат навремено, компаниите се под притисок од различни страни

Слободен печат
Кај компаниите постои расположение да се почитуваат мерките кои Владата ги донесе за справување со штетните последици од Ковид-19, но за да се спречат поголеми...