• бродолом

ВИДЕО | Бизарна судбина: Британката Вајолет Џесоп преживеала дури три бродски несреќи!

Британката Вајолет Џесоп е историска личност за која малкумина знаат – а таа има неверојатна среќа или малер, зависно како гледате на работите.  Родена е во Аргентина во 1887 година, како најстаро дете во семејство на ирски иселеници. Како најстара сестра, се посветила во грижата на своите осум помлади браќа и сестри додека растела, а …

ВИДЕО | Бизарна судбина: Британката Вајолет Џесоп преживеала дури три бродски несреќи! Read More »