• биенале

Марија Павловска со делото „Госпоѓа и Госпоѓица Х“ учествува на 13. Биенале во Фиренца

Врз основа на интернационалната активност на полето на ликовното, македонската уметница Марија Павловска со делото „Госпоѓа и Госпоѓица Х“ e селектирана за учество на престижното 13. Биенале во Фиренца, што ќе се одржи од 23 до 31 октомври 2021 година. Тема на биеналето е „Вечна феминина / вечна промена“. Проектот на Павловска е изработен во …

Марија Павловска со делото „Госпоѓа и Госпоѓица Х“ учествува на 13. Биенале во Фиренца Read More »