• безбедност

Петровска се сретна со Џејмс О’Брајан: Европската интеграција е клучна за гарантирањето на безбедноста и просперитетот на регионот

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска вчера се сретна со помошникoт државен секретар на САД за Европа и Евроазија, Џејмс О’Брајан. Како што напиша Петровска, со средбата се потврди силната американска поддршка за членството на Македонија во Европската Унија, и евроинтеграцијата е клучна за гарантирањето на безбедноста и просперитетот на регионот и на Македонија. „САД е …

Петровска се сретна со Џејмс О’Брајан: Европската интеграција е клучна за гарантирањето на безбедноста и просперитетот на регионот Read More »