• бари

Три децении од мечот во Бари: Пехарот што мирисаше на барут

Дарко Панчев ја мести топката на белата точка. Срцето на околу триесет илјади навивачи на Црвена звезда е во петици, стега, ќе препукне… Некои мижат, други се крстат и се молат, трети прегрнале прво што им се нашло до нив… „Кобрата“, како што го дал Господ, тргнува кон топката со дрскост и ладнокрвност што го …

Три децении од мечот во Бари: Пехарот што мирисаше на барут Read More »