• Ангел Димитров

Ѓоргиев: Самокритичноста е основниот елемент кој ќе може да нѐ придвижи напред

Апсолутно неприфатливо е политиката да ги решава историските спорови или историчарите да ги решаат политичките спорови. Самокритичноста е основниот елемент кој ќе може да не придвижи напред, а не идејата дека ние ја поседуваме историската вистина за што било, и другата страна мора да ја прифати таа вистина. Тоа е патот кој не води никаде, …

Ѓоргиев: Самокритичноста е основниот елемент кој ќе може да нѐ придвижи напред Read More »