• анализа

Американски експерти тврдат дека новата руска офанзива веќе е запрена

Во најновата анализа на конфликтот во Украина, Институтот за проучување на војната (ИСВ) оцени дека новата руска офанзива во Украина е веќе запрена. „Во споредба со претходните недели, севкупното темпо на руските операции во Украина се чини дека е забавено“, забележа американскиот тинк-тенк. Антон Герашченко, советник на министерот за внатрешни работи на Украина, минатиот месец …

Американски експерти тврдат дека новата руска офанзива веќе е запрена Read More »