• АЕК

Антикорупциска откри: Незаконски доделени грантови на трговско друштво, чиј сопственик е вработен во АЕК

По доставена анонимна пријава до Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), оформен е предмет за постоење незаконитост при доделување средства на грант на трговско друштво „ИНТЕЛИГЕНТА ДОО Скопје”, чиј основач е член на Комисијата за електронски комуникации при Агенцијата за електронски комуникации. На денешната седница на ДКСК, овој случај беше разгледан при што беше …

Антикорупциска откри: Незаконски доделени грантови на трговско друштво, чиј сопственик е вработен во АЕК Read More »