• адвокатка

Израснала само со мајка – жртва на семејно насилство, а денес ги брани жртвите од насилници

Најчесто семејното насилство се повторува кога е пријавено, а не е казнето, и сторителот „ќе се извлече“. Доколку биде казнет, многу поретко го повторува делото, забележува  нашата соговорничка, адвокатката Катерина Котеска. Катерина Котеска е мајка на две деца (13 и 9 г.). Живее прилично динамичен живот, со многу професионални обврски, но сепак успева да помине квалитетно време со децата, …

Израснала само со мајка – жртва на семејно насилство, а денес ги брани жртвите од насилници Read More »