• цунами

По ерупцијата кај Тонга: Претпазлива помош за островите со еден единствен случај на ковид

Пристапот до чиста вода за пиење, покривката од пепел и отсечените комуникации се најголемите проблеми со кои се соочуваат жителите на пацифичката земја Тонга по ерупцијата на подокеанскиот вулкан и цунамите што го заплиснаа брегот. Океанот навлегол длабоко во населените крајбрежни места и предизвикал големи штети, но, освен тревогата поради една исчезната Британка, до вчера …

По ерупцијата кај Тонга: Претпазлива помош за островите со еден единствен случај на ковид Read More »