• средба

Костадиновски на средба со Силвестри: Во фокус можностите за остварување на билатерална соработка помеѓу уставните судови на двете држави

Испитување на можностите за остварување на билатерална соработка помеѓу уставните судови на двете држави, била во фокусот на разговорите на денешната работна средба на претседателот на Уставниот суд д-р Дарко Костадиновски и судијата, проф. д-р Ана Павловска-Данева со амбасадорот на Република Италија, Андреа Силвестри. Како што соопштија од Уставниот суд, претседателот д-р Костадиновски го информирал …

Костадиновски на средба со Силвестри: Во фокус можностите за остварување на билатерална соработка помеѓу уставните судови на двете држави Read More »