• пост

Почна големиот велигденски пост – правила кои треба да ги почитувате

За православните верници почна повеќенеделниот голем Велигденски и чесeн пост, кој завршува со празникот воскресение на Исус Христос кој секоја година кај нас се празнува во радост и мир. Велигденскиот пост е најважниот пост за православните христијани и е подготовка за најрадосниот христијански празник Велигден. Велигденскиот пост се смета за најстрог и најдолг од сите четири пости. Почнува денеска, на …

Почна големиот велигденски пост – правила кои треба да ги почитувате Read More »