• поети

Објавен е конкурс за поезија и за дизајнерски решенија за манифестацијата „100 илјади поети за промена“

Mанифестацијата „100 илјади поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст – Струмица“, распиша конкурс за поезија и за плакат за 13. издание на поетската манифестација што се одржува во Струмица. Поезијата со која конкурираат автори од сите генерации треба да биде социјално ангажирана и да разработува теми што се поврзани со промените, глобално, но …

Објавен е конкурс за поезија и за дизајнерски решенија за манифестацијата „100 илјади поети за промена“ Read More »