• Османи

Блинкен од Скопје: „Завршивте исклучително добра работа, успеавте да ја проширите мисијата на ОБСЕ и покрај значителните пречки“

Во МНР во Скопје вечерва министерот за надворешни работи Бујар Османи го пречека државниот секретар на САД, Ентони Блинкен. „Прекрасно е да се биде тука, прекрасно е да се биде во Северна Македонија, прекрасно е да се биде со сите наши колеги доаѓајќи од НАТО тоа е соодветно бидејќи Северна Македонија е силен сојузник и …

Блинкен од Скопје: „Завршивте исклучително добра работа, успеавте да ја проширите мисијата на ОБСЕ и покрај значителните пречки“ Read More »