• лекови

Бугарија: Лековите за ковид-19 ќе бидат бесплатни за пациентите кои се лекуваат дома

Лекарствата неопходни за лекување на Ковид-19 во домашни услови ќе бидат бесплатни, најави денеска бугарскиот министер за здравство Стојчо Кацаров, според БГНЕС. Лековите кои најчесто се користат за лекување на заразата со коронавирусот ќе бидат поделени во три групи: антибиотици, кортикостероиди и лекови кои спречуваат згрутчување на крвта. Пациентите, исто така, ќе можат да добијат …

Бугарија: Лековите за ковид-19 ќе бидат бесплатни за пациентите кои се лекуваат дома Read More »