• Кина

Самит ЕУ-Кина: тензија околу кинеските електрични автомобили

Пример за напнатост што владее пред самитот на Европската Унија и Кина во Пекинг на 7 декември е електромобилноста. Она што беа кинеските фрижидери, фенови за коса и машини за перење пред 20 години, сега се електрични автомобили. Тие се на улиците на сите континенти. Производителите на автомобили од Европа, Јапонија и САД доминираат со децении, но Кина сега со …

Самит ЕУ-Кина: тензија околу кинеските електрични автомобили Read More »