• индонезија

Голема закана за Џакарта: Глобалното затоплување може да го потопи главниот град на Индонезија

Главниот град на Индонезија би можел да биде под вода до 2050 година, предупредува „Phys.org“, повикувајќи се на податоци од Националната агенција за истражување и иновации. Експертите сметаат дека доколку не се преземат неопходни мерки за намалување на последиците од глобалното затоплување, најмалку 25 проценти од метрополата ќе бидат потопени до средината на векот. Зголемените …

Голема закана за Џакарта: Глобалното затоплување може да го потопи главниот град на Индонезија Read More »