• вето

Ќучук за враќањето на ветото: Тоа би било огромна грешка и ќе ги влоши билатералните односи

Враќањето на ветото за Скопје би било огромна грешка и ќе ги влоши булатералните односи, смета бугарскиот европратеник и известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент, Илхан Ќучук. – Тоа би била огромна грешка. Ветото на ниту еден начин не влијаеше позитивно на добрососедските односи. Сосема спротивно. Почнаа провокации, повеќе или помалку, токму од ставањето …

Ќучук за враќањето на ветото: Тоа би било огромна грешка и ќе ги влоши билатералните односи Read More »