• битола

Фестивалот на староградска музика „Ех, таа серенада“ догодина ќе прерасне во меѓународен

Се е подготвено за утрешното издание на Фестивалот на староградска музика „Ех, таа серенада“ кое пред платото на Офицерскиот дом во Битола ќе се одржи во организација на Јавната општинска установа Културен и информативен центар. Ова е единствениот фестивал во државата што ја сочува староградската музика, како еден од белезите на битолската градска традиција. -Изведувачите …

Фестивалот на староградска музика „Ех, таа серенада“ догодина ќе прерасне во меѓународен Read More »