• алкохол

Французите имаат интересен „лек“ против мамурлак

Французите јадат остриги за празници или за специјални прилики, но во областите каде што се одгледуваат, особено покрај брегот на Атлантикот, постои одамна мислење дека остригите се и природен лек против мамурлак. „Остригата е комплетен оброк, бидејќи е свежа и совршена за јадење кога сме малку гладни“, изјавил еден одгледувач. Нутриционистката Ерве Лариел вели дека …

Французите имаат интересен „лек“ против мамурлак Read More »