Сочен и кремаст: Сварете го компирот на поинаков начин – Слободен печат
ЕспресоЖенаМагазинХрана

Сочен и кремаст: Сварете го компирот на поинаков начин

Внатрешноста треба да биде мека, но внимавајте да не ги преварите компирите за да не се распаднат.

Варениот компир понекогаш може да биде пресув, па затоа најчесто го подготвуваме како пире или го запржуваме во тавче.

За да подготвите поинаков, превкусен варен компир нема да ви биде потребно многу. Доволно ќе ви бидат само компири, кромид, ловоров лист, путер, сол и бибер.

Во вода ставете цели помали или исечени на пловина поголеми компири. Додајте една главица кромид, еден ловоров лист, сол и неколку зрна бибер.

Ставете ги состојките да се варат на средна температура.

Внатрешноста треба да биде мека, но внимавајте да не ги преварите компирите за да не се распаднат.

Кога компирите ќе се сварат исцедете ги и извадете ги сите додатоци што се вареле во водата.

Преполовете ги сè уште топлите компири, додајте 2-4 лажички путер на собна температура и зачинете со сол и со бибер.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Слободен Печат значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени на сајтот.

Тагови

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close