29 C
Скопје

Не пропуштајте: ЖЕНСКИ КАЛЕНДАР за 2021 година, утре во весникот „Слободен печат“

Утре, 29 декември, за читателите на дневниот весник „Слободен печат“ подготвивме новогодишен подарок – ЖЕНСКИ КАЛЕНДАР за 2021 година.

Утре, 29 декември, за читателите на дневниот весник „Слободен печат“ подготвивме новогодишен подарок – ЖЕНСКИ КАЛЕНДАР за 2021 година.

Календарот е посветен на жените и на женското здравје, служи како потсетник за важни датуми, значајни настани и здравствени прегледи, содржи датуми на раѓање на важни феминистки, активистки, уметници и научнички од Македонија и светот и датуми важни за феминистичката историја.

Женскиот календар е дел од активностите на неделниот прилог „Женски печат“ насочен кон зголемување на видливоста на жените во нашето општество. Илустрациите на календарот се дело на Калиопи Трпчева.


Дневниот весник „Слободен печат“ е достапен на цела територија на Македонија во најблиската трафика.

Поврзани вести

Панонскиот морнар денес би наполни 68 години: Обожавателите сѐ уште во неверување по загубата на Ѓорѓе Балашевиќ

Слободен печат

Почина таткото на Адел: До смртта тие не успеаjа да ги поправат односите

Слободен печат

Како да ги отстраните сите бактерии и пестициди од јагодите, малините и другото ситно овошје: Ова е единствениот сигурен начин!

Слободен печат

Осите се скапоцени и се многу корисни за човекот, тие не се бесмислени инсекти – велат научниците

Слободен Печат

По 20 години: Дарко Димитров и Ерзана ќе снимаат нова песна

Слободен Печат

ВИДЕО I СЗО: Индиската мутација на коронавирусот – глобален здравствен ризик

Слободен печат

Остави Коментар