18 C
Скопје

Музејска дејност: МНК ИКОМ го објави конкурсот за наградата „18 Мај“

Македонскиот национален комитет на Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) го објави конкурсот за доделување на годишната награда „18 Мај – Меѓународен ден на музеите“ за особени достигнувања во музејската дејност за претходните две години. Целта на наградата е да ја поттикне, популаризира и да ја афирмира музејската дејност. Поради пандемијата, наградата ќе се додели одвоено за 2019 и 2020 година.

Наградата на МНК ИКОМ се доделува во неколку категории: музеј на годината, музејски проект на годината, музејски работник на годината и надворешен музејски соработник. Пријавените проекти треба да содржат име, презиме и адреса на авторот, назив и адреса на институцијата, опис на проектот и прилози за проектот во печатена или во електронска форма. Материјалите треба да бидат доставени најдоцна до 7 мај по пошта или рачно на адресата на МНК ИКОМ или на електронска пошта: [email protected].

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 78, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 24-25 април 2021)

Поврзани вести

Музичкото радио Канал 103 порачува: Не ја убивајте 103-ка, повторно!

Ивана Тасев

Блаже Конески е лингвопоетички знак на распознавање со светот

Тони Димков

Систематски археолошки истражувања почнаа на локалитетот Скупи

Тони Димков

Излезе „Културен печат“ број 79 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков

Џез-перспективи: Основањето на „ЗЏМ Рекордс“ дојде сосема природно

Тони Димков

Поздрав од Скопје: Десет дизајнерски приказни од „Шизик на ризик“

Тони Димков

Остави Коментар