16 C
Скопје

Tag : МНК ИКОМ

Културен печат

Музејска дејност: МНК ИКОМ го објави конкурсот за наградата „18 Мај“

Тони Димков
Македонскиот национален комитет на Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) го објави конкурсот за доделување на годишната награда „18 Мај – Меѓународен ден на музеите“...
Културен печат

МНК ИКОМ: Музејска состојба на условна „пауза“

Тони Димков
Одбележувањето на 18 мај – Меѓународниот ден на музеите годинава помина со честитка што Маја Чанкуловска-Михајловска, претседателка на Македонскиот национален комитет при Меѓународниот совет на...